Mari Orell

Mari Orell

Mari Orell

Olen 40-vuotias luokanopettaja ja kolmen alakouluikäisen lapsen äiti. Asun Huutijärven kauniissa ja viihtyisässä kaupunginosassa.

Olen toiminut nyt valtuutettuna ensimmäistä kautta sekä sivistyslautakunnan jäsenenä. Valtuustotyö on ollut hyvin silmiä avaavaa, varsinkin kasvatuksen ja koulutuksen näkökulmasta. Jos sote-uudistus saadaan vihdoin vietyä maaliin, kuntien tärkeimmiksi tehtäviksi jää sivistyksen ja kasvatuksen järjestäminen. Valtuustoon tarvitaankin kasvatuksen ja koulutuksen asiantuntijoita, jotta Kangasalan varhaiskasvatuksen ja opetuksen laatu saadaan taattua ja ryhmäkoot pidettyä inhimillisen kokoisina.

Toimin työkuntani työsuojelun varavaltuutettuna ja mielestäni työhyvinvointi onkin asia mihin kunnissa tulee panostaa. Kuntien työntekijät ovat sen kallein voimavara. Jotta saamme työntekijät viihtymään, tulee henkilömitoituksen olla riittävää ja esimiestyön laadukasta. Meillä ei ole varaa menettää hyviä työntekijöitä uupumuksen ja riittämättömyyden taakan alle.

Pelkään että seutukunnassa lähijuna ajaa jälleen Kangasalan ohi, jos asialle ei tehdä kiireesti jotain. Kangasala ansaitsee lähijunapysäkkinsä. Tulevaisuudessa tarvitsemme toimivaa lähiliikennettä, mihin pääsee liittymään ketterästi omalla autolla.

https://www.facebook.com/kuntavaltuutettumariorell

Takaisin valtuustoryhmään